× ТHE STORY ×

Петдесет години.
Две поколения и точно петдесет години бяха минали от Ледената война. Война, която бе убила милиони. Война, която затри цели фамилии. Уестерос се беше разцепили на шест кралства, като бяха останали единствено шест от големите домове - Таргариен, Ланистър, Старк, Тъли, Грейджой и Мартел. Тирел, Баратион, Арин, както и по-малките фамилии, бяха заличени от лицето на земята. Или поне всички бяха убедени в това. Дори след толкова време, повечето кралства все още не бяха успели да възстановят загубите от войната. Бяха загубили твърде много хора, трябваше да върнат твърде много дългове, а напрежението между тях растеше с всеки изминал ден.

* * *
× WELCOME ×
Вход

Забравих си паролата!

× LATEST ×
Latest topics
» power
Yesterday at 9:16 pm by Sabriel

» Lavender Malister - the warrior princess
Yesterday at 6:20 pm by Violet N.

» Запазване на лик.
Yesterday at 8:52 am by Narcissa.

» i am the northern sky of terror
Пон Дек 17, 2018 4:37 pm by ansya stark;

» Съобщения.
Пон Дек 17, 2018 2:50 pm by reyna targaryen.

» Отсъствия
Пон Дек 17, 2018 7:53 am by rhaegar.

» Връщане на герой
Съб Дек 15, 2018 10:29 pm by ansya stark;

» Edward Tully|King of Riverrun|fc. Sam Heughan|FREE
Съб Дек 15, 2018 1:50 pm by Violet N.

» Rhamos Wyldefyre | first prince of Qarth | fc. Michael B Jordan | FREE
Пет Дек 14, 2018 11:53 pm by Narcissa.

» like a phoenix
Пет Дек 14, 2018 10:18 pm by ansya stark;

» Look, you could meet someone you like during the meteor strike.
Пет Дек 14, 2018 8:33 pm by ansya stark;

» Norys Elyssion | King of Braavos | fc. Tom Riley | TAKEN.
Пет Дек 14, 2018 7:02 pm by ansya stark;

× WHO'S ONLINE? ×
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 15 потребители: 10 Регистрирани, 0 Скрити и 5 Гости :: 1 Bot

amberle., arthur;, Asterion Rayder, eliar ironborn, Kathlynn Tully., melesya elyssion., Narcissa., Nilissa S., rawdon croy., Violet N.

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 47, на Вто Дек 04, 2018 9:29 pm

Like a flower made of iron.

Go down

Like a flower made of iron.

Писане by eris. on Нед Дек 02, 2018 12:00 am


Беше горещо лято, когато първият й плач се разнесе из стаята и първият камък по каменистия й път беше хвърлен. Елариа изглеждаше прекалено невинна в ръцете на уморената си майка, а малките й пръстчета се заплитаха в дългите й руси коси. Все още можеше да се закълне, че усеща мекотата на кичурите и аромата на бледата й кожа. Два дни по-късно Илейн Бракен издъхна, оставяйки дъщеря си в ръцете на сестра си, която умело прикриваше радостта си от трагедията. Клементина никога не прости на сестра си, че бе родила копелето на Дуран Мартел. Месеци по-късно остави новородената си племенница в ледените прегръдки на зимата, която приближаваше.
Лидерът на Братството я беше намерил полузамръзнала в мрака на нощта, но пламъците живот, които горяха бурно в сините й ириси стоплиха сърцето му и той я прибра при останките от Вала. Грижеше се за нея ден след ден и макар тя да олицетворяваше една от малките му слабости, с нея се държеше най-студено. Искаше да е сигурен, че тя ще оцелее дори след като него вече го няма.
С годините Елариа умееше да борави с меча по-добре и от повечето мъже там. Беше се превърнала в безстрашен войн, който не скланяше глава пред нищо и никого. Извънбрачната дъщеря на Мартел си беше извоювала място сред най-добрите бойци и правото да бъде равна с мъжете. Всички бяха свикнали да гледат на нея като на поредното копеле там, изоставена и сама, но все пак жива. Не я приемаха като жена в пълния смисъл на думата, а по-скоро като сестра. Или поне докато не навърши 16 години и всичко се промени.
Една от нощите, в които не можеше да заспи, гонена от мислите за баща си, чието име все още оставаше с въпросителен, един от стражите нахлу в палатката й след празненството по случай осемнадесетия й рожден ден. Беше пиян и желаеше плътта й на всяка цена. Никога не успя да заличи напълно чувството за омърсеност, което изпитваше при спомена. След кратко сборичкване, стражът удари силно главата си в камък и изгуби съзнание. Не отвори очи отново, но животът за нея беше приключил. Трябваше да напусне Вала или щеше да го последва в отвъдното. Никой нямаше да й повярва, че е инцидент. След смъртта на лидера им, новият такъв я гледаше като парче месо, вече не беше в безопасност.
Елариа оседла коня си и препускаше през цялата нощ без да обръща поглед назад. Седмица по-късно стигна до Есос под чуждо име и фалшива история за пред любопитните погледи. Представяше се под името Териса и твърдеше, че не помни коя е. Пет години по-късно анонимно писмо стигна до нея, разкривайки й парченца от разпокъсаното й минало и създаваше още въпроси, чиито отговори беше решена да открие на всяка цена.

terissa 'eris' / ellaria sand. | age: twenty three years old |  the brotherhood
FC: caity lotz
avatar
eris.
Sister
Sister

Брой мнения : 299
Join date : 01.12.2018

Върнете се в началото Go down

Re: Like a flower made of iron.

Писане by ansya stark; on Нед Дек 02, 2018 12:02 am

Добре дошла!

●●●●●●●●●●you're my end and my beginning
even when i lose i'm winning
avatar
ansya stark;
Stark
Stark

Брой мнения : 1697
Join date : 23.03.2018

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите